ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΦΙΝΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΑΒΓΑ ΠΟΣΕ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Μαριαλένα Παντάκη

Hμέρα προβολής 27/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα

  • 8-10 σπαράγγια

Για τη ζύμη:

  • 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γάλα φρέσκο
  • ½ φακελάκι (3,5 γρ.) μαγιά ξερή
  • 1 αβγό
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ


Για τα αβγά ποσέ:

  • 8-12 αβγά
  • 200 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 ματσ. φρέσκο εστραγκόν
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα English Muffins:
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και τη μαγιά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά στην άκρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30’ – 1 ώρα για να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ με νερό και το προσθέτουμε στη ζύμη.

Όσο φουσκώνει η ζύμη, ψήνουμε για 5 λεπτά στο σχαροτήγανο τα σπαράγγια με ελαιόλαδο, αλάτι, και πιπέρι.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν. Βράζουμε νερό και ρίχνουμε ξίδι.
Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και βάζουμε μέσα τα αβγά.
Ποσάρουμε τα αβγά.

Βάζουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε για κάθε english muffin, 1 κ.σ. ζύμης.
Ψήνουμε, για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε ανοίγοντας ένα english muffin στα δύο, τοποθετούμε 4-5 σπαράγγια και 2 αβγά ποσέ.
Περιχύνουμε με τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Προσθέτουμε το εστραγκόν και την κρέμα βαλσαμικού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page