ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MAC & CHEESE ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

MAC & CHEESE ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ MAC & CHEESE:
400 ΓΡ. ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ «ΚΟΡΑΛΙ»
300 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
5-6 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
500 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΜOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΜΕΝΟ
¼ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΜΕΝΟ
60 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Έπειτα τα σουρώνουμε (κρατάμε λίγο από το ζουμί μήπως χρειαστεί), ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο τα μανιτάρια, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το φασκόμηλο και στο τέλος αλατίζουμε.

Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, για 1-2 λεπτά, με ένα σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια αραιή μπεσαμέλ (εδώ αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το ζουμί των ζυμαρικών).

Προσθέτουμε στην κρέμα τα σωταρισμένα μανιτάρια, τα βρασμένα ζυμαρικά, το τριμμένο regato, την τριμμένη mozzarella, λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή σε μικρά πυρίμαχα σκεύη, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά αναμειγμένη με το τριμμένο regato και την πάπρικα, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page