ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑΛΑΓΑΝΙ & ΠΕΠΟΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Ημερομηνία προβολής 06/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. ταλαγάνι 
  • 130 γρ. φέτα
  • 1/3 ματσ. δυόσμο
  • Αλάτι – πιπέρι 
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • ½ πεπόνι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το πεπόνι σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού, χυμό & ξύσμα από λάιμ και ψιλοκομμένο βασιλικο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το πεπόνι μέχρι να σερβίρουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε γάλα, αβγά, αλεύρι και ανακατεύμουμε όσο να έχουμε ένα χυλό. Τρίβουμε τη φέτα και το ταλαγάνι, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο χυλό. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε περίπου 1 – 2 λεπτά όσο να ροδίσουν καλά και να έχει ψηθεί καλά το αβγό.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας πάνω από το μαριναρισμένο πεπόνι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page