ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 12-15 ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

4 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
6 ΦΛ. ΝΕΡΟ
100-150 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50-60 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΚΑΝΕΛΛΑ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, προσθέτουμε το ξύλο κανέλλας, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Κόβουμε τις άκρες από τις μπανάνες με τη φλούδα και στη συνέχεια τις κόβουμε σε τρία κομμάτια. Ρίχνουμε τις μπανάνες στο βραστό νερό και συνεχίζουμε να βράζουμε, για 15 λεπτά.
Έπειτα τις στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Παίρνουμε 2 κουταλιές περίπου από τον πολτό της μπανάνας, πλάθουμε τους λουκουμάδες και βάζουμε στο κέντρο κάθε λουκουμά μπανάνας ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά το ηλιέλαιο, τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μπανάνας, για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν είναι έτοιμοι, πανάρουμε τους λουκουμάδες μπανάνας με το μείγμα ζάχαρης-κανέλλας. Περιχύνουμε με την σάλτσα καραμέλας γάλακτος και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page