ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ

Aπό τον Chef Xρόνη Δαμαλά

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
2 Κ.Σ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΥ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
10 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ:
1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
300 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
50 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Γ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1/2 Κ.Γ. ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1/2 ΜΑΤΣ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛAΟΥΡ
2 Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΜΠΥΡΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κάρυ, το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού ψηθούν τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το δυόσμο και τον φρέσκο κόλιανδρο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα ψημένα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο κουρκούτι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, μέχρι να γίνουν τραγανά και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το τζατζίκι πράσινου μήλου:
Ψιλοκόβουμε το πράσινο μήλο, το βάζουμε σε ένα μπολ και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το σκόρδο τριμμένο, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες κουνουπιδιού με φρέσκο κόλιανδρο και συνοδεύουμε με το τζατζίκι πράσινου μήλου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page