ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Aπό τον Chef Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
5 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ FRANKA IFANTIS
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΛΕΥΚΟ
2 ΠΡΑΣΑ
5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
200 ΓΡ. ΑΝΗΘΟ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
250 ΓΡ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΜΑΪΝΤΑΝΟ (ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σωτάρουμε, για περίπου 4 λεπτά. Ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, εκτός φωτιάς το ανθότυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες. Απλώνουμε δύο φύλλα αλείφουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω. Βάζουμε στην άκρη των φύλλων λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε σε σχήμα τριγωνικό, αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα κλείνουμε.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο, για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα λουκανικοπιτάκια και γαρνίρουμε με μαϊντανό.