ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Από την τηλεθεάτρια Πόπη Παντελίδου

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2015

Βαθμός δυσκολίας:

626b

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛ. ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΣΠΡΑ
4 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ IFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΑΙΜ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
4 ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.
Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό, σε μια χύτρα ταχύτητας για 20 λεπτά, και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε σταδιακά σε τρεις δόσεις τα φασόλια, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, για να μην πήξει πολύ ο πουρές. Μαζί με την τελευταία δόση φασολιών, ρίχνουμε το χυμό από τα λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
Χαράζουμε τα χωριάτικα λουκάνικα ακτινωτά και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο, για 2-3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Ραντίζουμε τις πίτες με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλάτι και τις ψήνουμε στο γκριλ, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τον πουρέ φασολιών σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο πλάι τα χωριάτικα λουκάνικα και τις πίτες, κομμένες στα τέσσερα.
Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page