ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΩΤΟΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό


Ημερομηνία προβολής 07/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
2 λωτούς

Για τη σάλτσα:

  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 ½ πορτοκάλι
  • ½ κλων. βανίλιας
  • 1 κ.γ. εστραγκόν ξερό 

Για τη τεμπούρα:

  • 1 φλ. αλεύρι
  • ½ φλ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. νερό παγωμένο
  • 1 αβγό

Για το τηγάνισμα:

  • Ηλιέλαιο Sol 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε στη φωτιά την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν και το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στα δύο. Πριν πάρει βράση το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.
Για να φτιάξουμε την τεμπούρα, σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι με το κορν φλαουρ, και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με το αβγό, το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αν είναι πολύ παχύρρευστο ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό εάν είναι αραιό λίγο ακόμα αλεύρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε ένα λωτό ώριμο ολόκληρο και το καρφώνουμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, τον βουτάμε στη τεμπούρα και τηγανίζουμε στο καυτό λαδί μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Μεταφέρουμε τους λωτούς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για λίγο και σερβίρουμε με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page