ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΑΜΑ & ΛΕΜΟΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μάρω Φασουλή

Ημερομηνία προβολής 30/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα

  • 360 γρ. λιγκουίνι
  • 1 ½ κ.σ. ταραμά λευκό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 ροδέλες λεμόνι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. θρούμπι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι. Προσθέτουμε το θρούμπι, τον ταραμά και το σκόρδο λιωμένο. Τέλος ρίχνουμε το χυμό από λεμόνι, λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα ζυμαρικά, τα ζυμαρικά και τις ροδέλες λεμονιού κομμένες στα 4. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!