ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Από τον Chef Δημήτρη Γκούτζιμπα

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ

120 ΓΡ. ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
80 ΓΡ. ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
40 ΓΡ. ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO ΙFANTIS
6 ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
1 ΣΦΗΝ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΞΗΡΟ
½ ΦΛ. ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
80 ΜL ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ:
1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ
2 Κ.Σ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
120 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2-3 Κ.Σ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.

Για την πέστο ρόκας:
Βάζουμε στο μούλτι τη ρόκα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η πέστο.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το μπρόκολο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το προσούτο και τις γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές κεράσι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε μία κουταλιά από την πέστο ρόκας, την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page