ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

 

Από τον Chef Χαρίδημο Βασιλάκη

Ημερομηνία Προβολής: 31/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • Μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ- 6 τμχ
  • 1 σφ. σαμπούκα
  • 1 μαραθόριζα
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο τριμμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα λιγνκουίνι είναι τα ζυμαρικά που ταιριάζουν ιδανικά στις θαλασσινές μακαρονάδες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το φινόκιο, κομμένο σε μπαστουνάκια. Αφού μαραθεί ελαφρώς, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2’ να καραμελώσει. Ρίχνουμε πιπέρι, για να βγάλει το άρωμα του και προσθέτουμε και τριμμένο μαραθόσπορο. Προσθέτουμε τις γαρίδες μας και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τισ αφήνουμε να σοταριστούν 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σχεδόν αμέσως (για να μην καεί το σκόρδο) σβήνουμε με την σαμπούκα. Προσέχουμε γιατί η σαμπούκα είναι ευφλεκτή και μπορεί να γίνουν οι γαρίδες φλαμπέ! Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και την κάπαρη, ανακατεύουμε και μετά από 2’ βάζουμε και την ντομάτα κονκασέ. Αλατίζουμε. Όταν πιεί τα ζουμιά της η σάλτσα είναι έτοιμη. Με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Στο τέλος, ρίχνουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Σερβίρουμε και τελειώνουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page