ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΠΡΑΣΟ

Aπό τον Chef Βασίλη Βασιλείου

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΠΡΑΣΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
4 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ (600 ΓΡ.)
250 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
1 ΠΡΑΣΟ
60 ΓΡ. ΚΑΠΠΑΡΗ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
60 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 Κ.Σ. BOΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι με αλατισμένο νερό, για να κρατήσουμε το άμυλό τους.
Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια. Έπειτα τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο από την πλευρά της πέτσας, για 2 λεπτά, και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, και τα αλατίζουμε. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο, την κάππαρη ξαλμυρισμένη και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Δένουμε με το βούτυρο προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι και ανακατεύουμε.
Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τα φιλέτα μπαρμπουνιού, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page