ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

250 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ Ή ΑΡΜΠΟΡΙΟ
2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ TRATA ON ICE (800 ΓΡ.)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
4 ΚΛΩΝ. ΡΙΓΑΝΗ ΦΡΕΣΚΙΑ
7-8 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις σαρδέλες σε αντικολλητικό ταψί ανοιχτές, με την πέτσα προς τα κάτω, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη φρέσκια ρίγανη, το χυμό λεμονιού και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 4 λεπτά. Βγάζουμε τις σαρδέλες από το φούρνο και τις περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε, σιγά σιγά, το ζεστό νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει το ριζότο. Στο τέλος βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τη φρέσκια ρίγανη. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το ριζότο με τις ψητές σαρδέλες.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page