ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΕΥΚΗ ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Aπό τον Chef Κώστα Μάρκου

ΛΕΥΚΗ ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ

300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
300 ΓΡ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ (ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
½ ΚΙΛΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
2 ΣΦΗΝ. ΚΟΝΙΑΚ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μους. Έπειτα βάζουμε τη μους τυριού στο ψυγείο, για μία ώρα, να σφίξει.

Για τις φράουλες:
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες, να μαριναριστούν.

Για το σερβίρισμα:
Μοιράζουμε σε ποτήρια 1-2 κουταλιές από την λευκή μους τυριού, προσθέτουμε λίγη σάλτσα φράουλας και λίγη ακόμα μους τυριού. Στολίζουμε με ολόκληρες μαριναρισμένες φράουλες, γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.