ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙKΟ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ & ΜΟZZARELLA

Από την Βάσω Κουλουμπαρίτση

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙKΟ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ & ΜΟZZARELLA - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΛΑΖΑΝΙΑ
4-5 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2-3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
6-7 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
100 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ME EΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΙΠΕΡΙ PICANTO IFANTIS
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1/2 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 Κ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το σαλάμι αέρος, την mozzarella κομμένη σε κυβάκια και αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ. Απλώνουμε σε τρεις στρώσεις, εναλλάξ, τα λαζάνια με τη γέμιση, την τριμμένη mozzarella και τις φέτες havarti. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη mozzarella και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα τα τυριά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page