ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ MOZZARELLA

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

 

  • 9 φύλλα  λαζάνια
    800 γρ. κόκκινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο(ολόκληρο)
  • 5 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 ml  κρέμα γάλακτος ή γάλα φρέσκο

 

 

  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 3 κ.σ.  παρμεζάνα + λίγο για την κρούστα
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλλα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε  τα φύλλα από το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με το γάλα ή τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1’ λεπτό, μεταφέρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το κατσικίσιο τυρί.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε για 3’ λεπτά τα λαζάνια, σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα λαδώνουμε ελαφρώς για να μην κολλήσουν. Απλώνουμε τρία λαζάνια σε ένα μικρό σκεύος ψησίματος και προσθέτουμε μια στρώση από το μείγμα της κολοκύθας. Προσθέτουμε άλλη μία  στρώση από λαζάνια, κολοκύθα και κ

αλύπτουμε με τα τρία τελευταία φύλλα από λαζάνια. Θρυμματίζουμε τις μπάλες τις μοτσαρέλας πάνω στη τελευταία στρώση από τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C  για 10’ λεπτά και άλλα 5’ λεπτά με γκρίλ μέχρι τα τυριά να γκραντιναριστουν και να ροδίσουν.

Αφήνουμε το φαγητό να κρούσει για 10’ λεπτά πριν το σερβίρουμε.