ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ & ΜΟΥΣ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Τσοπάνογλου
ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ. λαβράκι 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη μους μελιτζάνας:
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες 
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 10 ml ξίδι
  • 30 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη μους καρότου:
  • 3 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 10 ml λευκό κρασί 
  • 5 ml Worcestershire sauce
  • 5 σταγόνες ταμπάσκο
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λαβράκι σε ένα αντικολλητικό ταψί, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο. 
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.
Για τη μους καρότου: 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Κόβουμε  και σωτάρουμε τα καρότα, τις πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσουν, βάζουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο μούλτι, προσθέτουμε τη worcestershire sauce, αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο, τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν μους.
Για τη μους μελιτζάνας: 
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. 
Αφού ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
Στη συνέχεια αφαιρούμε το εσωτερικό από τις ψημένες μελιτζάνες και τις βάζουμε στο μούλτι με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν μους. 
Σερβίρουμε το ψητό λαβράκι με λίγη από τη μους καρότου και τη μους μελιτζάνας και αλατίζουμε.