ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΚΕΡΔΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Παναγιώτη Μενάρδο

Ημερομηνία Προβολής: 30/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο παστής λακέρδας
  • 30 γρ. καπαρόφυλλα σε άλμη
  • 15 γρ. κρίταμο σε άλμη
  • 15 γρ. κρίταμα φρέσκα
  • 20 γρ. κοκκάρια (μικρά κρεμμυδάκια)
  • 1 αντίδι
  • 100 γρ. σταμναγκάθι
  • 100 γρ. ρόκα

Για τη βινεγκρέτ:

  • 50 γρ. λεμόνι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Φρέσκο λευκό πιπέρι

Για τη μους κοπανιστής:

  • 2 κ.σ. κοπανιστή Μυκόνου
  • 60 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κλων. μάραθο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τη βινεγκρέτ βάζοντας στο μπλέντερ ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και αλέθουμε για να γίνει μια ωραία σος. 

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε και βάζουμε σε μπολ το σταμναγκάθι, τη ρόκα, τα καπαρόφυλλα, το κρίταμο τουρσί και το φρέσκο κρίταμο.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τη μους βάζοντας σε μπολ την κοπανιστή, το γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.  

Ζεσταίνουμε τη λακέρδα σε σχαροτήγανο ίσα ίσα να ζεσταθεί και να κάνει τις χαρακτηριστικές γραμμές ψησίματος.

Τοποθετούμε τη λακέρδα σε πιάτο και από πάνω στήνουμε τη σαλάτα σε πιάτο δίνοντας ύψος στα λαχανικά. Από πάνω τοποθετούμε πολύ ψιλές ροδέλες από το κοκάρι (μικρό οβάλ κρεμμυδάκι).

Πασπαλίζουμε με πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο κρίταμο και τουφίτσες φρέσκου μάραθου.

Τοποθετούμε 3-4 κουταλιές από τη μους κοπανιστής, ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page