ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αντώνη Ρούσσο


Ημέρα προβολής 5/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό λάχανο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • ½ φλ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro
    1 φλ. ρύζι γλασέ
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ζωμός λαχανικών Κnorr Σπιτικός
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι από το λάχανο και το χοντροκόβουμε. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν μαραθούν, ρίχνουμε το λάχανο και την πάπρικα. Σκεπάζουμε μέχρι να μαραθεί και να ‘πέσει’ το λάχανο, για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ και το ρύζι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό (1 ½ φλ. νερό, γιατί βγάζει και το λάχανο υγρά) και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά) σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page