ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από την Αγγελική Γαρμπή

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΛΑΧΑΝΟ ΜΕΣΑΙΟ
1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ
100 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ
6 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
6 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
6 Κ.Σ.ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΑΒΓΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ
ΞΥΣΜΑ & XYMO ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ:
2 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
6 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
6 ΚΛΩΝ. ΔΥΟΣΜΟ
6 ΚΛΩΝ. ΑΝΗΘΟ
2 Κ.Σ. ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ:
200 ML ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο καρότο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο και τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Από την κάτω πλευρά του λάχανου κόβουμε το σκληρό κομμάτι του κορμού και το ζεματάμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό. Στη συνέχεια, αφήνουμε το λάχανο να στραγγίξει και να κρυώσει. Μοιράζουμε στα ζεματισμένα φύλλα λάχανου τη γέμιση της γαρίδας και τα τυλίγουμε σφικτά.
Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας μία στρώση από καρότο, κρεμμύδι και μυρωδικά και τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το νερό, μέχρι να καλύψει τους λαχανοντολμάδες, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τους λαχανοντολμάδες να μαγειρευτούν, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό από τους λαχανοντολμάδες και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη γαρίδα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page