ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

(για 16 κομμάτια)

 

Για τα κρουασάν

2 φύλλα σφολιάτας ΚΑΝΑΚΙ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

4 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες

80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

1 αβγό

2 κ.σ. γάλα

2 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.σ. κανέλλα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για τα κρουασάν

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε σχήμα σταυρού, στη μέση δηλαδή οριζόντια και κάθετα, σχηματίζοντας 4 παραλληλόγραμμα. Κόβουμε κάθε παραλληλόγραμμο διαγώνια στη μέση δημιουργώντας 2 τρίγωνα.   Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε 8 τρίγωνα από κάθε φύλλο σφολιάτας.

Τοποθετούμε το τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας κάθετα με την μικρή πλευρά για «βάση». Βάζουμε κοντά στην πλευρά της βάσης του τριγώνου λίγη τριμμένη σοκολάτα. Από πάνω προσθέτουμε τις 2-3 φέτες μπανάνας και λίγο τριμμένο καρύδι. Ξεκινάμε να τυλίγουμε το τρίγωνο διπλώνοντας τη γέμιση και ρολάροντας από τη βάση προς την μύτη του τριγώνου.

Στη συνέχεια παίρνουμε τις 2 άκρες, τις στρίβουμε προς τα κάτω και τις «κλείνουμε» για να πλησιάσουν μεταξύ τους (σαν ένα κλειστό ημικύκλιο), δίνοντας το κλασικό σχήμα του κρουασάν.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό με το γάλα.

Αλείφουμε τα κρουασάν με το μείγμα αβγού. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα και πασπαλίζουμε τα κρουασάν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρονται χλιαρά, αλλά και κρύα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page