ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ, ΦΕΤΑ & ΝΤΙΠ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ, ΦΕΤΑ & ΝΤΙΠ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΦΕΤΑ
100 ΓΡ. ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ FERRANO IFANTIS
2 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
½ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ:
175 ΓΡ. ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μούλτι την φέτα με τη μορταδέλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αβγό και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τις κροκέτες, στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το ντιπ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα σε μπουκάλι, τον δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε, με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τις κροκέτες με μορταδέλα και φέτα και συνοδεύουμε με το ντιπ με τυρί κρέμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page