ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & CRANBERRIES

Από τη Λένα Καλλίδου

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & CRANBERRIES - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & CRANBERRIES

 

625 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

150 ML HΛΙΕΛΑΙΟ

60 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

50 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

12 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ

20 ΓΡ. ΜΠΕΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

200 ML ΝΕΡΟ

70 ΓΡ. CRANBERRIES

500 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ

1 ½ LT ΝΕΡΟ (ΓΙΑ ΒΡΑΣΙΜΟ ΚΙΝΟΑΣ)

ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

 

Για τα κριτσίνια από αλεύρι ζέας με κινόα και cranberries

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι ζέας, το ηλιέλαιο, το λευκό κρασί, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Πασπλίζουμε με αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια τη μισή ζύμη. Προσθέτουμε τα κράνμπερις. Κόβουμε τη ζύμη με τα κράνμπερις σε μικρά κομμμάτια, πλάθουμε τα κριτσίνια σε μακρόστενο σχήμα, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια την υπόλοιπη ζύμη, την κόβουμε σε κομμάτια, πλάθουμε τα κριτσίνια σε μακροστενο σχήμα, τα βουτάμε σε κρύο νερό έπειτα τα περνάμε από την τρίχρωμη κινόα τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page