ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Κοτσάτο

Ημερομηνία προβολής 06/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)

  • 100 γρ. ψητή γαλοπούλα Fouantré με θυμαρίσιο μέλι & λιγότερο αλάτι Ifantis
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • ½ ποτ. λευκό κρασί
  • 1 ντομάτα 
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • ½ ματσ. άνηθο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια και τη σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Πριν ροδίσει η γαλοπούλα ρίχνουμε το κολοκύθι, το καρότο και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα.
Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το μισό λευκό κρασί. Αδειάζουμε τα λαχανικά με τη γαλοπούλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το κριθαράκι. Μόλις αρχίσει να ροδίζει σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Προσθέτουμε νερό όσο να καλυφθεί το κριθαράκι και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Τρίβουμε τη ντομάτα σε λεπτό τρίφτη και την προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος μαζί με αλάτι – πιπέρι, τα λαχανικά που σοτάραμε στην αρχή μαζί με τη γαλοπούλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις έχει πιει τα υγρά του και να έχει χυλώσει ελαφρώς, χωρίς όμως να έχει στεγνώσει τελείως. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και άνηθο πριν σερβίρουμε.