ΣΥΝΤΑΓΕΣ

KΡΕΜE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

Aπό τον Pastry Chef Γιώργο Ψαραύτη

KΡΕΜE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΕΝΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4-5 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
2 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
190 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΜΕΝΤΑΣ:
520 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Γ. ΜΕΝΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ
2 ½ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
125 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
4 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΕΝΤΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων λίγη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να πάρει μία βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα σε κομμάτια, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μοιράζουμε σε ποτήρια την κρεμέ σοκολάτας και τη βάζουμε, για μισή ώρα, στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη γκανάς μέντας:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε εκτός φωτιάς, την μέντα και την αφήνουμε, για 5 λεπτά, να αρωματίσει την κρέμα. Έπειτα την σουρώνουμε, προσθέτουμε στην αρωματισμένη κρέμα γάλακτος τις ζελατίνες, στο τέλος βάζουμε την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει η κρέμα μέντας. Την αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια την προσθέτουμε στα ποτήρια με την κρύα κρεμέ σοκολάτας. Στολίζουμε με φύλλα μέντας.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page