ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΖΑΜΠΑΓΙΟΝΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ & ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΚΡΕΜΑ ΖΑΜΠΑΓΙΟΝΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ & ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΜΠΑΓΙΟΝΕ:
200 ML ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕΛΙΤΗ ΑΒΑΝΤΙΣ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
6 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
150 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ML ΓΑΛΑ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζαμπαγιόνε:
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και χτυπάμε, για 15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την υγρή βανίλια, το κρασί και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα, σχεδόν να διπλασιαστεί και να γίνει μια ρευστή βελούδινη κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς η κρέμα.

Μοιράζουμε την κρέμα ζαμπαγιόνε σε ποτήρια και τη βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη μους σοκολάτας:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα σε κομμάτια. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, περιχύνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνουν σαν γιαούρτι και να πάρουν μια παχύρευστη μορφή.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τη σαντιγί, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει μους. Βάζουμε τη μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Σερβίρουμε την κρέμα ζαμπαγιόνε σε ποτήρια, προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι μια ροζέτα από τη μους σοκολάτας, βάζουμε από πάνω κόκκινα φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page