ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΜΠΑΝΑΝΑ

Aπό τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

 

250 ΜL ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ

250 ΜL ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

6 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ

500 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ 55% ΚΑΚΑΟ

150 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

1 ΜΠΑΝΑΝΑ

120 ΓΡ. CRANBERRIES

120 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε, με ένα σύρμα, τους κρόκους αβγού με τη ζάχαρη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα με την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί το αβγό. Μόλις ενωθούν τα δύο μείγματα, τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα σιλικόνης. Πριν αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα να ξεκινάει να την ζεσταίνει για να λιώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ το μείγμα με την σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο, να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρουμε με χοντροκομμένα φουντούκια, κράνμπερις, κομμάτια λευκής σοκολάτας και κομμάτια μπανάνας.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page