ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

Από τον Chef Φίλιππο Παπασπύρου

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
½ LT ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
60 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. EΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
3 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
30 ML ΝΕΡΟ
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και την αφήνουμε, μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε την καραμέλα σε κρύο νερό, για να πέσει η θερμοκρασία της και την μοιράζουμε σε φορμάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια με την καραμέλα. Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα ταψί, τοποθετούμε πάνω τα φορμάκια και ρίχνουμε λίγο νερό για να δημιουργήσουμε ένα μπεν μαρί. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε την κρέμα καραμελέ, σε θερμοκρασία δωματίου, να κρυώσει, στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page