ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Patissier Γιώργο Χριστοδουλόπουλο


Ημερομηνία προβολής 28/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 70 ml γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι εσπρέσο (25 ml)

Για το καραμέλωμα:

  • 1½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλική 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, τον εσπρέσο ή εναλλακτικά καφέ φίλτρου και γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα μέσα στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε ρηχά πυρίμαχα σκεύη και τα τοποθετούμε όλα μέσα σε ένα ταψί. Βράζουμε σε ένα βραστήρα νερό. Ρίχνουμε το βραστό νερό μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε για 15 περίπου στους 135 βαθμούς. Η κρέμα μας έχει ψηθεί όταν κινώντας το μπολ η ρευστή κρέμα κινείται όλη μαζί. Μόλις ψηθούν βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο να κρυώσουν. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη πάνω από κάθε μπολ προσέχοντας να μην μένει κενό στην επιφάνεια γιατί θα κάψουμε την κρέμα και καραμελώνουμε με φλόγιστρο. Αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει και τη τρώμε!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page