ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Γεωργία Καρλατήρα
ΥΛΙΚΑ
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας 
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1/2 φλ. τριμμένη ντομάτα (χωρίς την φλούδα)
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak 
  • 3/4 φλ. νερό
  • 3 παξιμάδια φούρνου 
  • 1 lt γάλα 
  • 5 αβγά 
  • 200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον κιμά, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει, για 1 ώρα. 
Μουλιάζουμε τα παξιμάδια σε γάλα και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Αφού μαγειρευτεί ο κιμάς, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα παξιμάδια, τα αβγά, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο. Ρίχνουμε τη γέμιση με τον κιμά. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια της πίτας. 
Χαράζουμε την κρεατόπιτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page