ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΑΣΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τις γυναίκες του κέντρου γεύσεων «Αρκαδιανή»

Ημερομηνία Προβολής: 22/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ (για 40-50 κομμάτια)

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φλ. λευκό κρασί (ή και με λίγο ροζέ μέσα)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • ½ κ.γ. σόδα
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. αμμωνία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ πρώτα τα υγρά υλικά: ελαιόλαδο, κρασί και κονιάκ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε λίγο, μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε την σόδα σε χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε την αμμωνία και κανέλλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και ομογενοποιούμε το μείγμα καλά ζυμώνοντας με τα χέρια.  Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο, όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια. Πασπαλίζουμε  την επιφάνεια που θα δουλέψουμε με σουσάμι και πλάθουμε πάνω τα κουλούρια σε σχήμα τσουρεκιού, κυλώντας τα πάνω στο σουσάμι για να κολλήσει στη ζύμη. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς. Διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 μήνες, αν τα φυλάξουμε σε ένα κουτί ή τάπερ που κλείνει καλά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page