ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Γεωργία Κωφινά

Ημερομηνία Προβολής: 13/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 40 κομμάτια

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ταχίνι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαστίχα
  • ½ κ.γ. μαχλέπι
  • 1 φλ. νερό
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • ½ φλ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με τους γλυκάνισους για 3-4 λεπτά.
Σπάμε το μαχλέπι και τη μαστίχα κοπανώντας τα σε γουδί μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη που θα τα βοηθήσει να τριφτούν καλύτερα.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και το μαχλέπι.
Σε μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη για να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό αρωματισμένο με γλυκάνισο, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα από το αλεύρι και τα αρωματικά μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η ζύμη. Μπορεί να μην χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα αν σφίξει πολύ γρήγορα το μείγμα, ενώ αν μας βγει πολύ αραιό θα συμπληρώσουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Γενικά θέλουμε μια μέτρια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια σε μέγεθος ενός καρυδιού και το πλάθουμε σε στενόμακρα μπαστουνάκια.
Τα περνάμε από σουσάμι και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί αλειμμένο με λίγο ταχίνι ή τριμμένα καρύδια.
Ψήνουμε τα ταχινοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ για περίπου 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.