ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΣΑΙ EARL GREY

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΣΑΙ EARL GREY - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΣΑΙ EARL GREY
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΚΕΡΩΤΟ
1/4 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
200 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, τύπου γουόκ, το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σωτάρουμε το κοτόπουλο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την κανέλλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιών και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.
Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι, το τσάι από το φακελάκι και το κεφαλοτύρι σε κυβάκια.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page