ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Βιδάλη

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου (170-200 γρ. το καθένα)
  • 8 φέτες προσούτο 
  • 8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τον αρακά φρικασέ:
  • 250 γρ. αρακά Ifantis
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό  
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 3 κλων. θυμάρι
  • 4 φύλλα iceberg 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζωμό από κοτόπουλο ή νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου κατά μήκος, χωρίς να το κόψουμε τελείως. 
Το γεμίζουμε με κεφαλοτύρι, κομμένο σε μπαστουνάκια, αλάτι, πιπέρι και φασκόμηλο ψιλοκομμένο. 
Απλώνουμε μια διάφανη μεμβράνη και στη μέση βάζουμε δύο φέτες προσούτο. Τοποθετούμε πάνω το κοτόπουλο και ρίχνουμε φασκόμηλο ψιλοκομμένο. 
Το τυλίγουμε με το προσούτο γύρω γύρω, για να κλείσουμε μέσα τη γέμιση και το σφίγγουμε με τη διάφανη μεμβράνη. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.
Στη συνέχεια σωτάρουμε το προσούτο με το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα το προσούτο. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 12-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου.
Για τον αρακά φρικασέ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό κοτόπουλου και το iceberg.
Αφήνουμε να σιγοβράσει, περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.