ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Πέτρο Βρυώνη
ΥΛΙΚΑ
  • 1 στήθος κοτόπουλου (με την πέτσα) 
  • 30 γρ. σαλάμι αέρος Ferrano Ιfantis
  • 30 γρ. λιαστή ντομάτα 
  • 50 γρ. τυρί Arla Mozzarella 
  • 6 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από το κοτόπουλο την πέτσα και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή. 
Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση και το χαράζουμε. Έπειτα τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω σε διάφανη μεμβράνη και το χτυπάμε ελαφρά για να ανοίξει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαριναριστεί. 
Κόβουμε το σαλάμι αέρος και τη λιαστή ντομάτα σε λεπτές φέτες. 
Γεμίζουμε το φιλέτο με τη μοτσαρέλα, το σαλάμι αέρος και τη λιαστή ντομάτα. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολάκι, σαν καραμέλα, και σφραγίζουμε τις άκρες.
Ρίχνουμε το ρολάκι σε νερό που βράζει για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Αφού βράσει το κοτόπουλο το αποσύρουμε από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και βούτυρο, βάζουμε το ρολάκι κοτόπουλο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. 
Αφαιρούμε το ρολό, προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί, για να δημιουργήσουμε μία σάλτσα. Ρίχνουμε το θυμάρι και το ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Δένουμε τη σάλτσα με το βούτυρο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 
Σερβίρουμε το γεμιστό ρολό κομμένο σε φέτες. 
Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη σάλτσα και τριμμένη πέτσα κοτόπουλου.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page