ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΙΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
450 ΓΡ. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ IFANTIS
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1-2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΛ. ΚΑΡΥΔΙΑ
6-7 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο σπασμένο στο γουδί, τα κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια με ένα ποτήρι νερό και χυτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε στο τέλος την κρέμα καρυδιού στο φαγητό, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page