ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΙΛΙΟΥ

Από τον Chef Νίκο Νικολάου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΙΛΙΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
2 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΤΙΛΙΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
½ Κ.Γ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ ΦΛ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1½ Κ.Σ. ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΛΙΟ
1 ΦΛ. ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό το άγριο ρύζι. Σωτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρoυν χρώμα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 10 λεπτά.
Αφαιρούμε τα φιλέτα, σβήνουμε τη σάλτσα με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τίλιο, την κρέμα γάλακτος, το ρόφημα από τίλιο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει σάλτσα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το άγριο ρύζι και περιχύνουμε με την σάλτσα τίλιου.