ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ME ΠΛΙΓΟΥΡΙ & ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ME ΠΛΙΓΟΥΡΙ & ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

4 ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ

120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ

2 Κ.Σ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ

2 Κ.Σ. ΚΥΜΙΝΟ

2 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

2 Κ.Γ. ΜΠΑΧΑΡΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ:

340 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ

1,2 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:

2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ

1 ΦΙΝΟΚΙΟ

6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
50 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
90 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψητά λαχανικά:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια, την μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το φινόκιο σε φέτες και τις πιπεριές σε 4-5 κομμάτια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ψήνουμε τα λαχανικά και από τις δύο πλευρές για 7-8 λεπτά. Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.

Για το πλιγούρι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 24-26 λεπτά.

Για το παναρισμένο κοτόπουλο με μπαχαρικά:
Σε τρία ξεχωριστά μπολ, βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο το λιωμένο βούτυρο με τους κρόκους τους οποίους χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και στο τρίτο μπολ βάζουμε τα μπαχαρικά, την πάπρικα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι, τα οποία ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, τα τινάζουμε καλά,  έπειτα τα περνάμε από το λιωμένο βούτυρο με το αβγό, και στο τέλος τα πανάρουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα αντικολλλητικό ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 18-20 λεπτά.

Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού BBQ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα:
Περιχύνουμε με το dressing στο βρασμένο πλιγούρι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ψητά λαχανικά αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το πλιγούρι με τα ψητά λαχανικά και προσθέτουμε το παναρισμένο κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.