ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ & ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ & ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ (8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
250 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ
120 ΓΡ. ΡΟΔΕΛΕΣ ΕΛΙΑΣ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
140 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
300 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
250 ΓΡ. ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΒΡΑΣΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σωτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε σε βούτυρο το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τις ελιές, το ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για 40-45 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε στο κοτόπουλο, το κους κους, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page