ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία προβολής 23/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής


ΥΛΙΚΑ


  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 200 γρ. κέτσαπ Hellmann’s
  • 1 συσκ. Ντομάτα στον Τρίφτη Pummaro
  • 1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 πιπεριά πράσινη καυτερή
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. μαλακιά γραβιέρα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να κάψει καλά. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε κύβους και τα ρίχνουμε να σοταριστούν. Προσθέτουμε 1 κ.σ. κόλιανδρο, για να βγάλει τα αρώματα του.  Σοτάρουμε επίσης ψιλοκομμένη πιπεριά και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Περιμένουμε 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ρίχνουμε την ντομάτα. Αντί για ζάχαρη, ρίχνουμε 3 κ.σ. κέτσαπ, για πιο πλούσια γεύση. Δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει, για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά, μέχρι να γίνει μαστιχωτό. Προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο για άρωμα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε!