ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Από τον Jean Luis Capsala

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ

YΛΙΚΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
60 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ
30 ΓΡ. TYΡΙ ARLA MOZZARELLA
15 ΓΡ. ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ
½ ΦΛ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
½ ΦΛ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΧΟΙΝΙ Ή ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, την τριμμένη mozzarella, την πέστο βασιλικού,το τριμμένο καρότο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόβουμε στη μέση το φιλέτο κοτόπουλου. Βάζουμε το μισό φιλέτο κοτόπουλου πάνω στο άλλο μισό, προσθέτουμε τη γέμιση, τυλίγουμε τα φιλέτα και τα δένουμε με σχοινάκι ή τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Στη συνέχεια το θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το μισό λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Έπειτα βάζουμε το γεμιστό κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
Ζεματάμε τον βασιλικό σε ένα κατσαρολάκι με καυτό νερό, έπειτα τον βουτάμε σε κρύο νερό και τον πολτοποιούμε στο μούλτι.
Βάζουμε το ζουμί από το ψημένο κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό κρασί, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε την πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το γεμιστό κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα βασιλικού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page