ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη

Ημέρα προβολής 05/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • ½ κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 4 κ.σ. μάραθο
  • ½ φλ. ξινόγαλο
  • Αλεύρι (για το πανάρισμα)
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε τον γλυκάνισο και πατάμε ελαφρά να κολλήσει.
Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και τον μάραθο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ζωμό κότας και λίγο νερό. Προσθέτουμε λίγο ακόμα γλυκάνισο, το ξινόγαλο και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο και να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με φινόκιο και γλυκάνισο και πασπαλίζουμε με μάραθο ψιλοκομμένο.