ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΜΒΙΑΝO ΡΥΖΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ COLA, ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Από τον Chef Μarko Rossi

ΚΟΛΟΜΒΙΑΝO ΡΥΖΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ COLA, ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

200 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ FERRANO IFANTIS
4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
½ ΦΛ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΠΥΡΩΤΟ
1½ ΦΛ. ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ COLA
½ ΦΛ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΑ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κυβάκια το σαλάμι αέρος. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και την μικρή καυτερή πιπεριά.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το σαλάμι αέρος, τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ρύζι, το αναψυκτικό τύπου κόλα, τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά. Αφού βράσει, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον φρέσκο κόλιανδρο, τη μικρή καυτερή πιπεριά και την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page