ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/10/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΕΤΡΙΟ ΤΑΨΙ

450 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΧΟΝΤΡΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ KANAKΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
4 ΦΛ. ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
250 ΓΡ. ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ (ΜΕΤΡΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ)
1 ΦΛ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΦΛ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΑ
2 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΛΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ. ΜΕΛΙ
1 ΦΛ. ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ

EKTEΛΕΣΗ
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και βούτυρο ένα ταψί. Απλώνουμε ένα διπλό φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βούτυρο και προσθέτουμε άλλο 1 διπλό φύλλο, αλειμμένο με ελαιόλαδο και βούτυρο.
Τρίβουμε την κολοκύθα και τη στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, τα καρύδια, το σουσάμι, το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τη φέτα. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το ελαιόλαδο, τα μισά αμύγδαλα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας, ρίχνουμε ελαιόλαδο και βούτυρο, το διπλώνουμε στη μέση, απλώνουμε κατά μήκος 5-6 κουταλιές από τη γέμιση και το κάνουμε ρολό. Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, γεμίζοντας με τα γεμιστά φύλλα ρολό το ταψί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης στην επιφάνεια της πίτας, ρίχνουμε ελαιόλαδο και βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μιάμιση ώρα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page