ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤEΣ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Γαβαλά
ΥΛΙΚΑ 
Για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 φλ. νερό
  • 200 γρ. τυρί Arla Havarti 
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • Αλάτι- πιπέρι
Για το κουρκούτι:
  • 330 ml μπύρα
  • 1 ½ φλ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Αλάτι -πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού:
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κλων. άνηθο 
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 30 ml χυμό λάιμ
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά τις κολοκυθοκορφάδες και τις αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν. 
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αφήνουμε για 20 λεπτά να μαγειρευτεί και να απορροφήσει τα υγρά του. Μόλις κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε το τυρί havarti, κομμένο σε κυβάκια και τον δυόσμο ψιλοκομμένο. 

Για το κουρκούτι:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μπύρα και ανακατεύοντας με ένα σύρμα ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τον κουρκουμά, αλεύρι ξανά, τους κρόκους αβγών, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. 

Για το ντιπ γιαουρτιού: 
Bάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζουμε κάθε ανθό με 1-2 κουταλιές από τη γέμιση. 
Χτυπάμε τα ασπράδια των δύο αβγών, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε μέσα στο κουρκούτι, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα από λάιμ και ανακατεύουμε. 
Τυλίγουμε τις κολοκυθοκορφάδες και τις βουτάμε στο κουρκούτι. 
Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. 
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
Σερβίρουμε τις κολοκυθοκορφάδες ζεστές, με το ντιπ γιαουρτιού και στολίζουμε με μυρωδικά.