ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ & ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Καλατζή

Ημερομηνία προβολής 05/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 4 στρογγυλά κολοκύθια 
  • 100 γρ. ψητό χοιρινό Fouantré με μυρωδικά Ifantis
  • 1φλ. πλιγούρι 
  • 4 ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών Knοrr Σπιτικός
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ ματσ. δυόσμο
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • ½ ποτ. λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι. Τρίβουμε τις 2 ντομάτες και τις προσθέτουμε στο πλιγούρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό και το μπουκέτο μυρωδικών. Αφήνουμε το πλιγούρι να μουλιάσει τουλάχιστον για ½ ώρα.
Αδειάζουμε τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε εσωτερικά με λίγο ελαιόλαδο. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αν παραλείψουμε αυτό το στάδιο τότε θα ψήσουμε επιπλέον 20 λεπτά το φαγητό μας.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και ξεκινάμε να τσιγαρίζουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι, στη συνέχεια το σκόρδο, μετά την ψίχα του κολοκυθιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψητό χοιρινό κομμένο κυβάκια. Σβήνουμε με το κρασί, αν θέλουμε. Σουρώνουμε το πλιγούρι και το προσθέτουμε στη γέμιση. Τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το χυμό λεμονιου. Γεμίζουμε τα κολοκύθια, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε ρίξει λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page