ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

Από τον Απόστολο Μουντρίχα

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΚΟΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
650 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ TETRAGONO
2 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
4 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΛΕΥΚΑ
500 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ SYRAH ΑΒΑΝΤΙΣ
250 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
6 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
2 ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
¼ Κ.Γ. ΜΠΑΧΑΡΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
¼ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1/3 Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον κόκορα σε κομμάτια και τον βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει το ζουμί του. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο το αρωματίζουμε με τους κόκκους μπαχαριού και το ξύλο κανελλας και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις κόκκινες πιπεριές. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βρασμένου κόκορα, το μπαχάρι, το γαρύφαλο και την κανέλλα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κόκορα να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια βράζουμε τις πέννες στο ζουμί του κόκορα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Στραγγίζουμε τις πέννες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κόκορα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τον κρασάτο κόκορα με τις πέννες και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι, πιπέρι και τριμμένο ξύλο κανέλλας.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page