ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΧΥΛΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Από τον Food Stylist Μάκη Γεωργιάδη

ΚΟΧΥΛΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΚΟΧΥΛΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

500 ΓΡ. ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕΓΑΛΑ

380 ΓΡ. ΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ALMITO

100 ΓΡ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΕΚΟΡΙΝΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

150 ΓΡ. ΦΕΤΑ

3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 Κ.Σ. ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ

1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ

 

Για τα κοχύλια φούρνου γεμιστά με πικάντικη πάστα πιπεριάς

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με νερό.

Για τη σάλτσα πολτοποιούμε στο μούλτι τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη το ξίδι, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με ένα κουταλάκι πάστα πικάντικης πιπεριάς και τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε πάνω από τα γεμιστά κοχύλια την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς, για ακόμη 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page