ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Από τον Chef Mιχάλη Νουρλόγλου

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΖΥΜΗΣ ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
500 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
250 ΓΡ. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ
10 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
1 ΑΒΓO
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ ΝΤΟΜΑΤΑ
5 Κ.Σ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 Κ.Γ. ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
250 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
50 ML ΓΑΛΑ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Βάζουμε σε ένα μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά και τον χοιρινό κιμά, προσθέτουμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαραθόσπορο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, λίγο κρύο νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού, απλώνουμε τις φέτες προσούτο και αλείφουμε με τη μουστάρδα με μέλι. Βάζουμε από πάνω τον κιμά, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και τη βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Αλείφουμε τη ζύμη με αβγό χτυπημένο με αλάτι και μια κουταλιά νερό και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα και το αλάτι. Κόβουμε την κιμαδόπιτα σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και στολίζουμε με φρέσκο δυόσμο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page