ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΤΡΙΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΑΙΜ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Χολέβα

Ημερομηνία προβολής 03/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. Flora με 25% βούτυρο 
  • 400 γρ. ζάχαρη 
  • 3 γρ. βανίλια
  • 9 αβγά
  • 440 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια 
  • Ξύσμα από 3 λάιμ 
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 5 γρ. αλάτι 

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • Χυμό από 1 λάιμ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 – 10 λεπτά περίπου .
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά, μετά τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και χαμηλώνουμε ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε σιγά – σιγά στον κάδο το αλεύρι .
Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας καλά το χυμό από το λάιμ με τη ζάχαρη άχνη.
Μόλις κρυώσει το κέικ μας, περιχύνουμε με το γλάσο που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.
Το κέικ μας με το γλάσο διατηρείται, ιδανικά, 3 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.